WEBAPPLICATIES 

Wanneer spreekt men over een webapplicatie? Dat is een lastige vraag. Google bijvoorbeeld, ziet er gewoon uit als een website maar iedereen weet dat hier een knap staaltje techniek achter schuil gaat. Google is een webapplicatie die het mogelijk maakt om het internet te doorzoeken. Iedere willekeurige webshop is eigenlijk ook een webapplicatie die ervoor zorgt dat producten en diensten via internet verkocht kunnen worden.

Buiten bovenstaande bekende voorbeelden zijn er tal van applicaties mogelijk die processen voor consumenten of organisaties kunnen vereenvoudigen. De kracht van Sterke Zet is dat wij webapplicaties geheel op maat kunnen ontwikkelen, Daarvoor gebruiken we een breed scala aan webtechnologieën zoals HTML 5, CSS, Javascript, Flash AS3, XML, PHP en MySQL.

 

Enkele voorbeelden van webapplicaties op maat:

  • een kaartapplicatie waar alle vestigingen van een onderneming in getoond worden waarmee een bezoeker makkelijk de dichtstbijzijnde locatie kan vinden
  • een bestelformulier met iDeal koppeling
  • een applicatie die de laatste twitterberichten over een bepaald onderwerp toont
  • een online spelletje
  • een online product configurator
  • een backend systeem zoals een beheersysteem voor klantgegevens of een orderverwerking systeem

 

Ook maken wij regelmatig koppelingen met verschillende informatiebronnen. Zo kan informatie geïmporteerd worden via een ERP systeem en XML of CSV bestanden. Ook kunnen we webapplicaties laten communiceren met bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Google Maps via de verschillende API's die deze diensten beschikbaar stellen.

 

Heeft u meer vragen over de ontwikkeling van webapplicaties? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via onderstaande knop!

Gerelateerde projecten