Mobiele App DoggyDating

doggy-intro2

Over DoggyDating

Met meer dan 120.000 downloads sinds 2014 is de DoggyDating app dé alles-in-een app voor hondenbezitters in Nederland.
De app is ontstaan uit de behoefte om samen met andere baasjes af te spreken om hondenwandelingen te maken, zodat de honden kunnen socialiseren in een roedel.

De opdracht

Door de ontwikkelingen op het gebied van mobile app development én nieuwe ideeën voor onderdelen van de app werd het na 5 jaar de hoogste tijd voor een compleet vernieuwde versie.

DoggyDates

De kern van de DoggyDating App zijn de DoggyDates. Samen met andere baasjes afspreken om een hondenwandeling te maken.

Gebruikers kunnen nieuwe DoggyDates aanmaken, bestaande DoggyDates doorzoeken en zich aanmelden voor DoggyDates.

In deze nieuwe versie van de app is de user interface verbeterd voor een optimale gebruikerservaring. Zo helpen overzichten als "Binnenkort", "Nieuw" en "Mijn DoggyDates" om sneller relevante DoggyDates te vinden.

doggy1
doggy8

Ionic Framework

De DoggyDating App werkt zowel op Android als iOS. Als ontwikkelomgeving is gekozen voor het Ionic Framework. Een framework dat, op basis van o.a. Cordova en Angular, cross-platform webapplicatie ontwikkeling mogelijk maakt.

Losloopgebieden

In de app kun je het meest complete overzicht met losloopgebieden in Nederland vinden. Je kunt via een kaart als via een lijstweergave zoeken naar losloopgebieden. Je kunt jouw favoriete losloopgebieden opslaan en reviews bekijken of schrijven.

doggy7
doggy9

DoggyAssist

Hondenbezitters die met vragen zitten, kunnen bij het onderdeel DoggyAssist terecht. Dit is een forum waar vragen gesteld worden en andere gebruikers van de app je kunnen helpen.

+

downloads

+

DoggyDates

+

baasjes

DoggyAlert

Met de DoggyAlert kan een gebruiker een bericht sturen wanneer hun hond is weggelopen. Het bericht wordt naar alle gebruikers gestuurd die zich binnen een bepaalde straal bevinden vanaf de locatie waar de hond is weggelopen.

doggy10
doggy5

Vrienden

In de App kun je andere gebruikers uitnodigen om vriend te worden. Vergelijkbaar met een vriendenlijst in Facebook. Zo kun je makkelijk in contact blijven met gebruikers waar je bijvoorbeeld vaker een DoggyDate mee hebt gemaakt.

Chatfunctie

Gebruikers kunnen met elkaar chatten. Dit kan in een DoggyDate met alle deelnemers van de DoggyDate. Daarnaast kunnen gebruikers ook privé berichten naar elkaar sturen.

De weergave van berichten is vergelijkbaar met Whatsapp. In de berichten kunnen ook emoticons gebruikt worden.

doggy2
doggy4

2 Talen

De App is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Zo kunnen meer hondenbezitters met elkaar in contact komen.

De taal is binnen de App in te stellen.

people

Meer weten?

Heb je een uitdaging voor ons, of wil je gewoon eens kennismaken? Bel of mail gerust voor een afspraak!