Mobiele App voor Krefeld Fashionworld 2012 

Krefeld Fashionworld is de grootste straatmodeshow ter wereld met gemiddeld 500.000 bezoekers per dag! Voor de editie van 2012 hoorde daar ook een mobiele app bij, waar bezoekers van het evenement belangrijke informatie en het laatste nieuws konden vinden.

 

Studio Baan heeft de vormgeving van de app voor haar rekening genomen. Sterke Zet heeft de volledige technische realisatie verzorgd en de applicatie uitgerold naar zowel de Google Play Store (Android) als de Apple App store (iOS).

Bijzonderheden 

Cross-platform ontwikkeling

Er is gekozen voor een cross-platform framework waarmee de app voor beide besturingssystemen tegelijk ontwikkeld kan worden. Hierdoor was de ontwikkeltijd beduidend korter en waren de kosten lager.

 

De themawerelden

De eerste rubriek in de app geeft informatie over de 5 unieke themawerelden waar de modeshows plaatsvinden. Met behulp van een link kan de Google Maps locatie van iedere wereld geopend worden zodat de bezoeker kan zien waar de themawereld zich in de stad Krefeld bevindt en hoe hij daar kan komen vanuit zijn huidige locatie.

 

Het programma

Een van de belangrijkste onderdelen van deze mobiele app is het programma. De gebruiker kan eenvoudig het complete programma per dag bekijken en zien in welke themawereld wat hoe laat te doen is.

 

Nieuws

De laatste nieuwtjes omtrend Krefeld Fashionworld kunnen onder de rubriek "Aktuelles" gelezen worden. Al het nieuws wordt door Studio Baan zelf eenvoudig geplaatst met behulp van een maatwerk module waarmee berichten worden toegevoegd, bewerkt en verwijderd.

 

Naast deze maatwerk nieuwsmodule is ook de twitterfeed van Krefeld Fashionworld geïntegreerd in de app.

 

Interactieve plattegrond

Met behulp van de interactieve plattegrond kan de bezoeker een goed en compleet beeld krijgen van het evenement in de stad Krefeld. Door de pinch en double tap zoomfuncties kan de gebruiker eenvoudig de kaart tot in detail bekijken. Vanuit de plattegrond wordt gelinkt naar de vijf themawerelden.

Meer projecten